Adequaat reageren in repliek en dupliek

donderdag 28 november 2019 van 09:30 tot 17:00 uur

Adequaat reageren in repliek en dupliek

Snelheid en improvisatie in de juridische praktijk

6
po

Rechtsgebied

Vaardigheden

Locatie

Zeist

Datum en tijdstip

donderdag 28 november 2019 van 09:30 tot 17:00 uur

Inschrijven

Klassikaal
€ 695,00

Docent

docent

Mr. A. A. Noordhuis

Bekijk Profiel

 Arthur Noordhuis is verbonden aan het Nederlands Debat Instituut te Hilversum en geeft sinds 2002 trainingen in overtuigingskracht. Al 15 jaar leert hij advocaten, wetgevingsjuristen, officieren van justitie en fiscalisten overtuigend te presenteren. Naast trainingen voor de Nederlandse Orde van Advocaten verzorgt Arthur Noordhuis cursussen voor de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), de Stichting StudiecentrumRechtspleging (SSR) en, in het kader van de Nationale Requireerwedstrijd, aan het Openbaar Ministerie.

Arthur Noordhuis studeerde civiel recht aan de Universiteit Leiden en specialiseerde zich in debat- en pleitvaardigheden.

**Verdiepingsniveau

 

Resultaat na deze cursus:

 • Bent u in staat kort en krachtig uw betoog neer te zetten
 • Argumenteert u sterk
 • Reageert u snel en effectief
 • Weet u gebruik te maken van stijlmiddelen die uw betoog kracht bij zetten
 • Bent u in staat te improviseren bij verbale weerstand of onverwachte wendingen

 

Extra voordeel van het deze cursus is dat na afloop desgewenst ook coaching bijbesteld kan worden en dat gratis geoefend kan worden in presenteren en debatteren op de maandelijkse oefenavond van het Nederlands Debat Instituut in Hilversum.

Onderwerpen:

Als advocaat of jurist wilt u in uw dagelijks werk overtuigend communiceren. Snel reageren en improviseren is daarbij onmisbaar. Dit is niet alleen van belang bij rechtszaken maar ook in communicatie met collega’s en cliënten. 

U oefent in een overtuigendere presentatie, een scherpere argumentatie en krachtig reageren zonder voorbereiding. Deze cursus gaat in op uw verbale gedrag zowel in als buiten de rechtszaal. In de training komen onder meer het vasthouden van de rode draad in uw verhaal, adequaat reageren in repliek en effectieve stijlmiddelen aan bod. De korte theorieblokken en actieve oefeningen garanderen een dynamische cursus met veel interactie en plezier. 
Deze cursus is geschikt voor de ervaren advocaat die zijn pleitvaardigheden wil vergroten én voor de zeer ervaren pleiter die zijn debatvaardigheden wil raffineren.

Docent: 

mr. A.A. (Arthur) Noordhuis (Nederlands Debat Instituut). Arthur Noordhuis is verbonden aan het Nederlands Debat Instituut te Hilversum en geeft sinds 2002 trainingen in overtuigingskracht. Al 15 jaar leert hij advocaten, wetgevingsjuristen, officieren van justitie en fiscalisten overtuigend te presenteren. Naast trainingen voor de Nederlandse Orde van Advocaten verzorgt Arthur Noordhuis cursussen voor de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), de Stichting StudiecentrumRechtspleging (SSR) en, in het kader van de Nationale Requireerwedstrijd, aan het Openbaar Ministerie.

Arthur Noordhuis studeerde civiel recht aan de Universiteit Leiden en specialiseerde zich in debat- en pleitvaardigheden.  

Praktijkrelevantie gewaarborgd door: 

De docent studeerde civiel recht en verzorgt al ruim 15 jaar verschillende pleit-, presentatie- en spreekvaardigheidstrainingen voor onder andere advocaten, wetgevingsjuristen, officieren van justitie.

Datum:  Maandag 11 juni 2017 

 

Tijd: 09.30 – 17.00 uur

 

Locatie:Het geheel vernieuwde Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum

Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist

Vervoer:Gratis parkeren/gratis vervoer van station Driebergen-Zeist

 

Max. deelnemers: 30

 

Prijs klassikale cursus:  € 595,- excl. btw, 6 PO NOvA

inclusief documentatiemateriaal, koffie en thee

 

Cursusmateriaal:In overleg met de docent wordt bepaald of voorbereiding nodig is. In dat geval wordt op voorhand relevant materiaal toegezonden. In alle overige gevallen wordt materiaal op de cursus uitgereikt en soms digitaal online vooraf beschikbaar gesteld.

Doelgroep: Advocaten en bedrijfsjuristen.

 

Conform de  Verordening op de advocatuur van de NOvA:

 • Deze cursus draagt bij tot de ontwikkeling van de kennis en kunde van advocaten en bedrijfsjuristen;
 • De inhoud en docenten zijn van academisch niveau;
 • De deelnemers hebben de titel meester in de rechten.

Algemene Voorwaarden

Annulering
 • Tot vier weken voor aanvang van de cursus kan kosteloos worden geannuleerd. Dit dient schriftelijk of per e-mail te geschieden.
 • Bij annulering tussen drie en vier weken voor aanvang van de cursus wordt 30 % van het cursusbedrag in rekening gebracht.
 • In geval van annulering binnen drie weken voor aanvang van de cursus is het volledige cursusgeld verschuldigd. In dat geval kan de gereserveerde plaats overigens zonder bijkomende kosten door een vervanger worden ingenomen.

Betaling
 • In geval van niet tijdige betaling van facturen is de cursist naast het verschuldigde bedrag en de daarover verschuldigde wettelijke rente ex artikel 6:119 BTW gehouden tot volledige vergoeding van zowel buitengerechtelijke als gerechtelijke kosten. De buitengerechtelijke kosten worden gesteld op 15 % van het door de cursist verschuldigde bedrag.
 • In het geval de werkgever voor betaling van het deelnemersgeld zorg draagt maar in gebreke blijft, is de cursist verantwoordelijk voor de betaling van het cursusgeld.

Algemeen
 • De Juridische Academie behoudt het recht om programmaonderdelen en/of docenten te wijzigen. 
 • BTW nummer: NL 818802091.B01

Wij zijn bereikbaar op Maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.30 uur

Postbus 7 3984 ZG Odijk

+31 (0)30 69 77 891

+31 (0)30 69 25 996

info@dejuridischeacademie.nl

www.dejuridischeacademie.nl

Kvk 30233014

BTW NL 818802091.B01

Rabobank 134924908

IBAN NL60 RABO 0134924908