Wat doet een arbeidsrecht advocaat? 

Voor juridische hulp bij arbeidsconflicten en ontslagzaken kan een advocaat arbeidsrecht je in dit proces ondersteunen en adviseren. Ontdek in dit artikel wat een arbeidsrecht advocaat voor je kan betekenen.  

Waarvoor kun je een advocaat arbeidsrecht inschakelen?

Voor alle zaken die te maken hebben met arbeidsrecht kun je een advocaat arbeidsrecht inschakelen. Wanneer je bijvoorbeeld problemen hebt je werkgever, niet genoeg betaald hebt gekregen, onterecht ontslag krijgt of ontslag wil nemen, bieden zij je de nodige ondersteuning.

Een advocaat arbeidsrecht kan je met gespecialiseerde kennis de nodige juridische hulp bieden en adviseren. Daarnaast kunnen ze je bijstaan bij gerechtelijke procedures. Hieronder zie je een aantal mogelijke situaties waarbij een specialist arbeidsrecht je kan helpen wanneer je er niet uitkomt met je werkgever.

Heb jij hulp nodig van een advocaat? Via Advocaten-Gids.net vind je een altijd een advocaat bij jou uit de buurt.

Situaties waarvoor je een advocaat arbeidsrecht kunt inschakelen

 1. Wanneer je bemiddeling nodig hebt bij een arbeidsconflict of andere problemen op je werk. (naar aanleiding van onjuist handelen van je werkgever)
 2. Bij (onterecht) ontslag vanwege ziekte, ontslag op staande voet of ontslag via het UWV
 3. Wanneer je werkgever zich niet houdt aan afspraken wat betreft het uitkeren van loon of loondoorbetaling, pensioen, overeengekomen vakantiedagen of ontslagvergoeding
 4. Als je advies nodig hebt met betrekking tot ontslagprocedures of contractuele zaken
 5. Naar aanleiding van discriminatie of ongewenst gedrag op de werkvloer
 6. In het geval van privacyschending wanneer een werkgever niet zorgvuldig omgaat met persoonsgegevens

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Er zijn nog meer specifieke situaties die te maken hebben met arbeidsrecht waarvoor je juridische hulp kunt inschakelen.

Wat kan deze juridische ondersteuning van een arbeidsadvocaat opleveren? 

Het levert verschillende voordelen op om een specialist gespecialiseerd in ontslagzaken en arbeidsrecht in te schakelen. De advocaat is op de hoogte van alle wetten, denkt mee in jouw voordeel en probeert het onderste uit de kan te halen.

Wat deze juridische hulp kan opleveren zie je hieronder op een rijtje.

 1. Gunstige vergoedingen en de beste ontslag dealOmdat de advocaat vakkundig onderhandelt en kan onderbouwen op welke vergoedingen je recht hebt, zal alles worden ingezet om voor jou de beste ontslagregeling en passende vergoedingen te realiseren na je ontslag.
 2. Zekerheid wat betreft een eventuele WW-uitkeringWanneer je onterecht bent ontslagen, weet je advocaat op wat voor manier je recht hebt op een WW-uitkering of bijstand. Dit recht heb je namelijk alleen wanneer je je ontslag aanvecht en een vaststellingsovereenkomst inlevert die goed is opgebouwd.
 3. Gerechtelijke procedure voorkomen via de juiste strategieDe inzet van je advocaat is om er zo goed mogelijk uit te komen en te blijven onderhandelen. Op deze manier kan een gerechtelijke procedure voorkomen worden. Dit is voordelig voor je werkgever, maar scheelt jou ook in energie en tijd. In de meeste gevallen kan de zaak ook daadwerkelijk worden opgelost zonder dat er een rechter aan te pas hoeft te komen.
 4. Kennis inzetten om jouw recht te behalen
  Met de specifieke kennis van arbeidsrecht en wetten over complexe situaties op de werkvloer, kan een advocaat precies inschatten wat jouw rechten zijn en/of deze wel worden gerespecteerd.