Waarom een verhuisverzekering afsluiten?

verhuisverzekering

Verhuizen kan risicovol zijn en daarom is een verhuisverzekering een goed idee. Met een verhuisverzekering weet je zeker dat wanneer er iets kapot gaat, jij geld terug kunt krijgen. Lees verder en kom er achter waarom een verhuisverzekering afsluiten een goed idee is. 

Voordelen van een verhuisverzekering

Er kan van alles gebeuren tijdens een verhuizing, en daarom is het goed om voorbereid te zijn. Het is soms vervelend om uit te gaan van het ergste, maar door je hier op voor te bereiden bespaar je jezelf ontzettend veel ellende. Veel mensen denken dat een verzekering niet nodig is, omdat het geld kost. Maar een verzekering kan jou juist geld besparen. Stel je voor het verhuisbedrijf laat tijdens de verhuizing per ongeluk een duur meubelstuk vallen. Doordat je verzekerd bent krijg je hier schadevergoeding voor. Er kan ook schade aan het huis zelf ontstaan, en ook hiervoor kun je verzekerd zijn. 

Waar je precies voor verzekerd bent met een verhuisverzekering is afhankelijk van welke verzekering je afsluit. Zo kun je kiezen voor een inboedelverzekering, een standaard verhuis verzekering of een all-risk verzekering. Wil je zekerheid dat je overal op verzekerd bent? Kies dan voor een all-risk verzekering. 

Mogelijkheden bij een verhuisverzekering

Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van verhuisverzekeringen. 

  • Inboedelverzekering. Je kunt kiezen voor een inboedelverzekering. Bij deze verzekering zijn alleen de spullen van het oude huis verzekert. Deze verzekering is niet geheel zonder risico.  
  • Standaard verhuis verzekering. Hierbij gaat het over een verzekering waarbij alleen de spullen worden verzekerd die de verhuizers zelf kapot maken. Ben je zelf degene die schade veroorzaakt? Dan zul je dit zelf moeten betalen. 
  • All-risk verzekering. Dit is de meest veilige verzekering, en zal daarom ook het meeste kosten. Deze verzekering zorgt er ook voor dat spullen die jij of iemand anders beschadigen ook verzekert zijn.