​​Wetgeving omtrent belasting en boekhouding voor Zzp’ers

Wanneer je net een bedrijf bent begonnen of je hebt ingeschreven bij de KvK als Zzp’er, is het verstandig om alvast het een en ander te weten over belastingen en gegevens die je moet doorgeven aan de belastingdienst.

Een boekhouder is geheel op de hoogte van de huidige stand van zaken wat betreft belastingen en wetgevingen, geeft je financieel advies en helpt je met de administratie en boekhouding. Ben jij ook een startende ondernemer en vraag je je af wat er allemaal komt kijken bij het ondernemerschap? Lees dan verder!

Een onderneming starten: wat staat je te wachten?

Als je net je eigen bedrijf bent gestart komen er verschillende zaken op je af. Je wil natuurlijk dat je onderneming een succes wordt en zult aan het begin moeten investeren en veel aan promotie en marketing moeten doen om klanten te krijgen en winst te behalen.

Naast het laten groeien van je nieuwe bedrijf is het bijhouden van je boekhouding ook een essentieel onderdeel van het ondernemerschap. Deze administratieve zaken en het bijhouden van de financiële cijfers kan je gelukkig geheel of gedeeltelijk uitbesteden bij een boekhouder. Ben je op zoek naar een geschikte boekhouder? Neem dan eens een kijkje op Boekhouders-gids.nl en vind een boekhouder die bij jou past.

Zij helpen je niet alleen met de administratie, maar geven je ook actueel financieel advies en zijn op de hoogte van alle wetgevingen omtrent belasting. Zo houd jij tijd over om het optimale uit je nieuwe onderneming te halen! 

Wat moet je zoal doorgeven bij de belastingdienst?

Je krijgt een Btw-identificatienummer als je bent aangemeld als zelfstandige bij de KvK wat je moet opgeven bij de belastingdienst. Allereerst moet je ieder kwartaal je belastingaangifte doen. Zet daarom de btw altijd opzij op een aparte spaarrekening, zodat je bent voorbereid op deze kosten.

Daarnaast moet je inkomstenbelasting betalen ieder jaar over de winst die je maakt. Ook om boetes te voorkomen en altijd op tijd je inkomstenbelasting te betalen en belastingaangifte te doen, is een boekhouder of accountant erg handig. 

Financieel voordeel

Een boekhouder betaal je, maar uiteindelijk levert het je meer op. Omdat de kosten om hulp te krijgen van een boekhouder aftrekbaar zijn van de belasting. Daarnaast is een boekhouder een ware financiële expert, die altijd op de hoogte is van alle laatste wet en regelgevingen.

Zo krijg je altijd het beste actuele advies waardoor je nooit te veel belasting betaalt en boetes voorkomt. Ook is er minder grote kans op rekenfouten en slordigheden in de administratie.