Wat kost een boekhouder?

Een boekhouder kan veel taken van je uit handen nemen. Naast het uitbesteden van de boekhouding, zijn er nog enkele zaken die een boekhouder ook voor je kan uitvoeren. In dit artikel vertellen we alles over de kosten van de verschillende onderdelen.

Wat kost een boekhouder per uur? 

Een boekhouder rekent vaak een uurtarief voor zijn werkzaamheden. Afhankelijk van de ervaring van een boekhouder wordt een uurtarief gehanteerd. Zo betaal je voor een startende boekhouder gemiddeld ronde de €40,- tot €45,- euro per uur.

Een boekhouder met enkele jaar ervaring rekent gemiddeld een uurtarief van €50,-. Schakel je een boekhouder in met zeer veel ervaring, hou dan rekening met een uurtarief van €80,-. Je vind makkelijk een boekhouder op https://www.de10beste.nl/boekhouders/.

Ervaring boekhouderGemiddeld uurtarief*
Startende boekhouder€ 40,- tot € 45,-
Boekhouder met aantal jaar ervaring€ 50,-
Zeer ervaren boekhouder€ 80,-

*Let op: het gaat hier om gemiddelde prijzen.

Wat kost een boekhouder voor verschillende onderdelen?

Naast een uurtarief, kun je een boekhouder ook voor verschillende onderdelen inschakelen. Laten we de belangrijkste taken eens doornemen.

Belastingaangifte

Zo kan een boekhouder de belastingaangifte voor je doen. Aan het uitbesteden van deze taak zitten veel voordelen. Zo is een boekhouder helemaal op de hoogte van de laatste regelingen zodat hij weet welke aftrekposten er aantrekkelijk zijn voor jou. De kosten voor het doen van de belastingaangifte beginnen vanaf €250,- euro.

Opstellen jaarrekening

Een jaarrekening is een overzicht van de financiële situatie van een onderneming. Als groot bedrijf zoals een bv of vereniging word je verplicht een jaarrekening te maken. Voor een eenmanszaak of zzp’er is dit meestal niet verplicht. In de jaarrekening vind je de balans en de winst en verliesrekening.

Wat je betaald voor het laten opstellen van een jaarrekening is afhankelijk van de grootte van je bedrijf. Zo betaal je als zzp’er gemiddeld een bedrag van ronde de €450,- tot €650,- euro. Voor een grote bv betaal je al snel rond de €900,- tot €1.250,- euro